Oulun taidemuseo
Etusivu / Ajankohtaista

Ajankohtaista

20.05.2011

% -merkki myönnetty Oulun taidemuseolle

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto (SKjL) esitti Oulun taidemuseolle valtakunnallista % -merkkiä prosenttitaiteen edistämisestä Oulun kaupungissa. Varsinais-Suomen taidetoimikunnan lanseeraama uusi tunnustus % -merkki myönnetään kuvataiteen prosenttiperiaatetta edistäneille tahoille. Prosenttitaiteen kunniamerkin on aiemmin saanut muun muassa Salon kaupunki. Merkin graafisesta ilmeestä ovat vastanneet Erkki Tuomi ja Jenni Komulainen Neodesign Oy:stä.

Tunnustus luovutettiin Oulun taidemuseolle Kuvataiteen % -seminaarissa Jyväskylässä pe 20.5.2011. Seminaari valottaa maamme prosenttiperiaatekäytäntöjä toteutuneiden ja suunnitteilla olevien hankkeiden kautta tilaajan, rakennuttajan ja taiteilijan näkökulmasta. Se antaa aiheesta ajankohtaista tietoa ja vertailupohjaa eri puolilta Suomea. Tapahtuman on järjestänyt Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto ry http://www.skjl.fi/ .

Oulun kaupunki on panostanut julkiseen kuvataiteeseen ja erityisesti prosenttiperiaatteeseen vuodesta 2001 lähtien. Rakennettu ympäristö, sen laadukas arkkitehtuuri ja kaupunkikuva ovat vahvasti olleet esillä kaupungin strategioissa. Erillisinvestointien hankeohjeissa kuvataidehankinnan kokonaiskustannukset on rajattu hankkeen koosta ja käyttötarkoituksesta enintään 1,5 %:iin rakentamiskustannusten tavoitehinnasta laskien. Kuvataidehankintojen koordinoinnista ja toteutuksesta vastaa Oulun taidemuseo, ja vuosittain työn alla on noin kymmenen erityyppistä rakennus- ja kaavoitushanketta. Tavoitteena on luoda omaleimainen, viihtyisä ja virikkeellinen elinympäristö.