Oulun taidemuseo
Etusivu / Teokset / A / ABC -kouluvuodenajat (6 osaa)

Taruliisa Warsta

ABC -kouluvuodenajat (6 osaa)

Kokonaisuus koostuu viidestä eri seinäpinnoille sijoittuvasta friisimäisestä kissamaalauksesta, jotka liittyvät kouluun, lukuvuoteen ja oppimiseen. Taustalla on lastenloru "Aa, bee, cee, kissa kävelee..".

Harmaat kissat seikkailevat kirjainten A, B ja C kanssa. Ensimmäisessä maalauksessa kissa kiipeää tikapuille. Askelmat kuvaavat kirjoitusvihkon rivejä. Luku- ja kirjoitustaito avaa lapselle erilaisia maailmoja ja mahdollisuuksia. Liikunta- ja juhlasalin ovien yläpuolella jumppaa ketterä akrobaattiryhmä. Luokkahuoneen oven vieressä opettajakissan kirjasta aakkoset lentävät vapaasti oppilaiden ulottuville. Naulakon yläpuolella seisoo kaksi pikkukissaa, jotka ovat hävittäneet lapasensa. Käsineisiin liitetyt kirjaimet neuvovat heille parit. Viimeisessä kaksi ystävää, A ja B ovat lähdössä kotiin tai välitunnille. He kutsuvat mukaan myös koulutoverin C:n.

Taiteilija luonnosteli aiheet seinille. Sitten hän leikkasi eri värikenttiä varten kaaviot ja töpötti sienellä värin niiden rajaamille alueille.